Duguláselhárító árak Duguláselhárítás A wc – ben emelkedik a víz, mit tehetek ha eldugult?

A wc – ben emelkedik a víz, mit tehetek ha eldugult?

A legfontosabb, hogy ha emelkedni látjuk a WC.-csészében a vizet, gyorsan zárjuk el a WC. vagy a tartály vízelzáróját, hogy megelőzzük a kiöntést. A dugulás megszüntetését csak ezután kezdhetjük el.

A pumpa a leghatékonyabb eszköz a WC. dugulásának szakember nélkül történő elhárításához. Ha már eleve van víz a WC.-csészében, az most nagyon jól jön. Ha nincs, akkor engedjük tele vízzel és a lefolyó nyílásra tegyük rá szorosan a pumpát. Finoman kezdjük el lefelé nyomni, majd húzzuk felfelé és ezt a mozdulatot ismételjük. Közben ügyeljünk arra, hogy ne kerüljön levegő a pumpa pereme és a lefolyó nyílás közé. 10-20 pumpálás meghozhatja a várt eredményt.


Ha a pumpa használata sem segít, akkor a következő lépés az, hogy vegyük elő a wc-kefét és próbáljuk meg fellazítani és eltávolítani a dugulást. Ezt óvatosan és lassan kell végezni, hogy ne roncsoljuk a WC.-csészét. Ha a wc-kefe sem segít, akkor használjunk speciális WC.-duguláselhárító szert, amit a boltokban lehet kapni. Használata előtt mindig olvassuk el a termék használati útmutatóját, és tartsuk be az előírásokat.

Ha a fentiek sem segítenek, akkor érdemes hívni egy szakembert, aki segíthet a duguláselhárításban. A duguláselhárítás során a szakember speciális eszközöket és technikákat alkalmazhat, amelyek hatékonyabbak lehetnek, mint a házi praktikák. Az időben történő beavatkozás nagyon fontos, mert a dugulás elhárítása nélkül a probléma csak súlyosbodni fog és még drágább javításra lesz szükség.

 

Ha a WC dugulása mélyebben található, akkor használhatunk egy duguláselhárító spirált, más néven csőgörényt. Azonban fontos tudni, hogy ezzel akár több kárt is okozhatunk, mint hasznot, ezért csak akkor alkalmazzuk, ha biztosak vagyunk magunkban.

Ha a spirál nem oldotta meg a problémát, akkor próbálkozhatunk lefolyótisztító használatával, de utána már ne vegyük elő sem a pumpát, sem a csőgörényt, mert súlyos sérülést okozhatunk magunknak, ha a vegyszer a bőrünkre vagy a szemünkbe fröccsen. Fontos megjegyezni, hogy a lefolyótisztító vegyszert nem szabad beletenni a WC-be, mert ez nem fog segíteni a dugulás elhárításában.