Duguláselhárító árak Duguláselhárítás Mit tehetek ha el dugult a mosogatóm.

Mit tehetek ha el dugult a mosogatóm.

Ha eldugult a mosogató, a következő lépéseket érdemes megpróbálni:

Forró vízzel próbálkozni: forraljunk vizet, majd zúdítsuk magasról a lefolyóba, hogy minél nagyobb nyomással érkezzen. Ez segíthet a zsiradékok és mosogatószeres lerakódások eltávolításában.

Használjunk pumpát: a pumpa használata vákuumot teremt, ami segíthet a dugulást okozó szennyeződések fellazításában.

Próbáljuk ki a szódabikarbónás-ecetes módszert: öntsünk egy bögre szódabikarbónát, majd rá egy bögre ecetet a lefolyóba. Ezt követően dugjuk be a mosogatót, várjunk 20 percet, majd öntsünk forró vizet a lefolyóba.

Kísérletezzünk dróttal: ha biztosak vagyunk abban, hogy a dugulást egy kisebb tárgy okozza, akkor próbáljuk meg kihalászni azt a drót segítségével.

Ha ezek a módszerek nem segítenek, akkor érdemes hívni egy szakembert, aki professzionális eszközökkel és módszerekkel oldja meg a problémát.

A duguláselhárítás menete általában a következő:

 • Telefonos megbeszélés, ahol a hiba leírása alapján megtudjuk az árakat.
  Árajánlat megbeszélése.
  A szakember felvonulása a munkaterületre.
  A dugulás elhárítása gépekkel vagy kézi eszközökkel.
  Tanácsok és prevenciós javaslatok átbeszélése a további hasonló esetek elkerülése érdekében.
  Ha Budapesten duguláselhárításra van szüksége, akkor a fent említett szolgáltatásokat kínáló szakembereink a rendelkezésére állnak.

Fontos, hogy a duguláselhárító munkálatokat mindig szakemberre bízzuk, mert az otthoni próbálkozások könnyen további károkat okozhatnak, és akár a teljes csatornarendszert is tönkretehetik. Az is fontos, hogy a dugulásokat ne hagyjuk tovább gyűlni, mert minél tovább várunk, annál nagyobb lesz az esélye annak, hogy a dugulás még nagyobb mértékben elzárja a csatornát, és végül csak bontással lehet eltávolítani.

Ha Budapesten, bármelyik kerületben duguláselhárításra van szüksége, szívesen állunk rendelkezésére. Vállaljuk a fix áras lefolyótisztítást és duguláselhárítást, kizárólag gépekkel dolgozunk, bontás nélkül. Csatorna dugulások megszüntetését végzem beltérben és kültéren egyaránt, mosogató és mosdó dugulás elhárítást garantálunk. Emellett vállaljuk a WC. dugulás, összefolyó dugulás megszüntetését is olcsó árakkal. Ha csatorna és akna tisztításra van szüksége, Woma duguláselhárítást is vállalunk Budapesten. Minden duguláselhárító munkára garanciát vállalunk, hogy Önnek a lehető legnagyobb elégedettséget nyújtsuk.

Ne habozzon, ha duguláselhárításra van szüksége, hívjon bennünket bizalommal!

Természetesen előfordulhat, hogy a dugulás annyira makacs, hogy otthoni módszerekkel nem lehet eltávolítani, és szükség van szakember segítségére. Ilyen esetekben érdemes felhívni a helyi duguláselhárító szolgáltatást, akik profi eszközökkel és szakértői tudással tudnak segíteni. Emellett érdemes időnként preventív módon is tisztítani a lefolyókat, például szódabikarbónás-ecetes keverékkel vagy speciális lefolyótisztító szerekkel, hogy elkerüljük a dugulásokat.

Ha a pumpa nem szüntette meg teljesen a dugulást, távolítsuk el a vizet a mosogatóból, és öntsünk a lefolyóba egy bögre szódabikarbónát, majd rá egy bögre ecetet. Kettejük reakciójából hab képződik, ha ez alábbhagy, dugjuk be a mosogatót és várjunk 20 percet, majd öntsünk forró vizet a lefolyóba.

Ezt a műveletet meg is ismételhetjük. Ha biztosak vagyunk benne, hogy a dugulást a lefolyóba belepottyant kisebb tárgy képezi, akkor egy darab drót segítségével megpróbálhatjuk kihalászni azt a lefolyóból. Legyünk óvatosak, hogy a drót ne csússzon ki a kezünkből, mert csak még nagyobb galibát okozunk. Az sem megoldás, ha csak lejjebb tuszkoljuk a tárgyat, hiszen attól a dugulás még fenn fog állni, csak egy alsóbb csőszakaszon.