Duguláselhárító árak Vízvezeték szerelés Wc tartály szerelése, cseréje

Wc tartály szerelése, cseréje

WC tartály javítás Budapesten

Amikor azt tapasztaljuk, hogy a WC tartályból víz csöpög, akkor a WC tartály javítása kiemelten fontossá válik. Ilyenkor alaposan át kell vizsgálni a WC tartály belsejét, mert a szivárgó víz nem csak a nyugalmat zavarja meg, de a vízfogyasztást is megnöveli. A feleslegesen elfolyó víz nagyon magas vízszámlát eredményezhet, amely magasabb lehet, mint amire a fogyasztó számít. Ezért fontos a hibás WC tartály ellenőrzése és javítása.

WC tartály javítás lépései:

Az első lépés a WC tartály javítása során az, hogy leszereljük a tartály fedelét és a leeresztő szelepet is. A leeresztő szelep felelős a víz áramlásáért a WC csészébe. A tartályban továbbá található a töltőszelep is, amely a víz feltöltéséért felelős. A WC csészébe soha nem juthat túl sok víz, mert a leeresztő szelep pontosan ezt a feladatot látja el.

Ajánlott megmozgatni a feltöltő szelepet, hogy eltávolítsuk a lerakódásokat és más szennyeződéseket, amelyek megakadályozhatják a megfelelő működést. Ezzel átmenetileg javíthatjuk a problémát, amíg nem vagyunk készen a komolyabb javítási munkálatokra.

Ha a tartály átvizsgálása során azt tapasztaljuk, hogy a feltöltő szelep nem tölt megfelelően, ne próbáljuk megmozdítani, hanem azonnal hívjunk egy vízszerelőt, vagy kicserélhetjük magunk is.

Wc tartály hibalehetőségei

Sokszor előfordul, hogy a tartály hirtelen elkezdi a töltést, ami azt jelzi, hogy a WC leeresztő szelep hibásodott meg. Ha a gumitömítés az alján elöregedik, akkor a tartályban lévő víz át fog folyni.

A gumiszimering cseréje nem egyszerű feladat, így ha még sosem próbáltuk, akkor jobb, ha szakember segítségét kérjük. Azonban a megfelelő logikával és kézügyességgel a WC tartály javítása könnyedén elvégezhető bárki számára.

Ha valaki kevésbé türelmes, vagy nem rendelkezik megfelelő kézügyességgel, akkor érdemes szakember segítségét kérni. A tartály cseréjéhez mindig el kell zárni a lakásban a vizet, és vízpumpa fogóra is szükség lehet a biztonságos szereléshez.

Ha a WC tartály nem működik megfelelően, akkor az jelentős vízköltséget eredményezhet. A látszólag jelentéktelen vízfolyás havi szinten is jelentősen megnövelheti a vízszámla költségét. Ezért fontos a WC tartály rendszeres karbantartása és az esetleges problémák azonnali javítása, hogy a vízköltséget minimalizáljuk és pénzt takarítsunk meg.

Nemcsak a magasabb vízszámla költség, hanem a WC tartályból szivárgó víz miatt a WC csészéje is elvízkövesedhet. Az állandó csordogálás miatt a toalett idővel tisztíthatatlanul rondává válik, ami nem csak esztétikai problémát okoz, hanem egészségügyi kockázatot is jelenthet. Ezért a WC tartály rendszeres ellenőrzése és karbantartása különösen fontos a higiénikus és biztonságos használat érdekében.

Mikor van szükség wc tartály cserére

Amennyiben a WC tartály javítása nem lehetséges vagy nem lenne hatékony, érdemes elgondolkodni a WC tartály cseréjén. A cserével kapcsolatban fontos tájékozódni a különböző WC típusokról, valamint a hazai piacon elérhető WC tartályok és kiegészítők kínálatáról.

A WC tartályok kínálatában számos márkát találhatunk, például Viega, Dömötör, Geberit, Alföldi, Grohe, Laguna/LIV, Sanit, Alcaplast, WISA. Amennyiben WC tartály csere mellett döntünk, szakembereink a WC tartály beszerzésétől kezdve egészen a komplett kivitelezésig állnak rendelkezésre, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg az Ön igényeihez és költségvetéséhez igazodva.