Duguláselhárító árak Vízvezeték szerelés Sarokszelep bekötése, sarokszelep csere

Sarokszelep bekötése, sarokszelep csere

A sarokszelep csere vagy bekötése elengedhetetlen minden vízfogyasztó eszköz esetében. A mosdókhoz, WC tartályokhoz, mosogatók alá mindenképp szükséges beszerelni a megfelelő sarokszelepet, hogy biztonságosan és hatékonyan használhassuk ezeket az eszközöket. A szakembereink a sarokszelep cseréjével vagy bekötésével kapcsolatban is állnak rendelkezésre, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg az Ön igényeihez és a fogyasztói eszközök típusához igazodva.

Sarokszelep szerepe víz használat során.


A sarokszelep vagy sarokcsap fontos szerepet tölt be a vízhálózat karbantartásában és javításában. Ennek hiányában a teljes vízhálózatot el kell zárni a munka végzése közben, ami kellemetlenségekkel járhat. A sarokszelep ott található, ahol a probléma merül fel, így ha egy mosdónál kell javítást végezni, nem kell lezárni a teljes vízhálózatot, és a többi csap használható marad. Ha nincs sarokszelep, akkor a teljes háztartás víz nélkül marad a javítás idejére.

Ha a sarokszelepet elzárjuk, akkor a vízfolyás is azonnal leáll, és nem kell attól tartani, hogy tovább folyik a víz. Társasházakban a sarokcsap megléte különösen fontos, mert ha egy lakásban a flexibilis cső meghibásodik, akkor az egész épületben le kell zárni a vizet. Ha van sarokcsap, akkor az érintett lakáson kívül más lakások vízellátása nem lesz érintett, így megelőzhetők a komolyabb károk. Összességében a sarokszelep fontos szerepet játszik a vízhálózat karbantartásában és javításában, ezért fontos, hogy minden vízfogyasztó eszközhöz megfelelően beszereljük és karbantartsuk azt.

Mikor kell cserélni sarokszelepet, csapot


Mint minden más szerelvény, a sarokszelepek is elöregedhetnek, és idővel meghibásodhatnak. Ezért fontos rendszeresen ellenőrizni a sarokszelepeket, és szükség esetén gondoskodni a cseréjükről. Amikor nehéz a sarokszelepek kinyitása vagy elzárása, az jelzi, hogy már elérkezett a csere időpontja. Az időben elvégzett sarokszelep cserével megelőzhetők a komolyabb problémák, és biztonságosabbá tehetjük a vízhálózat működését.

A sarokszelepek kínálata nagyon széles a boltokban, azonban érdemes olyan megbízható és minőségi szelepet választani, amely hosszú távon is megfelelően működik. Az olcsó kínai szelepek általában nem megbízhatók, és gyakran hibásodnak meg, ezért érdemes inkább a megbízhatóbb és drágább szelepeket választani.

Magyarországon több megbízható márkát is találunk a sarokszelepek között, például a Mofém, Schell és Grohe. A minőségi szelepek hosszú élettartammal rendelkeznek, és megbízhatóan működnek, így hosszú távon is megéri ezeket választani.

Ha nem megy házilag, hívjon szakembert.

A sarokszelep cseréjét mindig érdemes szakemberre bízni, mivel a rosszul elvégzett munka komoly károkat okozhat, és további javítási költségeket vonhat maga után. Ha a szelepcserével együtt szifoncserére is szükség van, az további kiadásokat jelenthet, ezért érdemes a javítási munkálatokat mindig szakemberre bízni.

A sarokszelep cseréjéhez szükséges lépések:

  • Először is, a főcsapot elzárásával biztosítani kell, hogy a rendszer nyomás alatt ne álljon, és ne folyjon víz.
    A régi sarokszelep leszerelése a szükséges szerszámok segítségével történik.
  • A lazítási munkák során ügyeljünk arra, hogy ne sérüljön a csővezeték, és ne okozzunk további károkat.
  • Az új sarokszelep beszerelése következik, amelyet szintén a szükséges szerszámokkal kell elvégezni. Ügyeljünk arra, hogy a szelep megfelelően legyen rögzítve, és ne essen le a csővezetékről.
  • Végül, érdemes egy nyomáspróbát elvégezni annak érdekében, hogy biztosak lehessünk a szelep helyes működésében. Ehhez a főcsapot újra meg kell nyitni, és figyeljünk arra, hogy a víznyomás és a vízszint megfelelő legyen a szelep működéséhez.

Fontos megjegyezni, hogy a sarokszelep cseréjét mindig érdemes szakemberre bízni, különösen akkor, ha nem vagyunk jártasak a vízvezeték-szerelésben. A helytelenül végzett munka komoly károkat okozhat a rendszerben, és további javítási költségeket vonhat maga után.