Duguláselhárító árak Duguláselhárítás Mit tegyek ha az esőcsatornám eldugult ?

Mit tegyek ha az esőcsatornám eldugult ?

Ha az esőcsatorna eldugult, az vízelvezetési problémákat okozhat.

 Az alábbiakban találhat néhány lépést, amelyeket követnie kell ahhoz, hogy megtisztítsa az eldugult esőcsatornát:

  1. Ellenőrizze az esőcsatornát és a lefolyót, hogy biztos legyen benne, hogy valóban eltömődtek-e. Ha láthatóak a szennyeződések, akkor valószínűleg eldugultak.
  2. Védje meg magát megfelelő védőfelszerelésben. Használjon gumikesztyűt és védőszemüveget, hogy elkerülje az esetleges sérüléseket.
  3. Használjon egy létrát, hogy biztonságosan elérje az esőcsatornát. Mindig legyen óvatos, amikor létrára lép, és kérjen segítséget, ha szükséges.
  4. Távolítsa el a szennyeződéseket az esőcsatornából, például a leveleket, a gallyakat és a szemétet. Használjon egy műanyag kanalat vagy lapátot, hogy óvatosan eltávolítsa a szennyeződéseket. Ne használjon éles tárgyakat, mert azok sérüléseket okozhatnak az esőcsatorna falának.

Ha az esőcsatorna nagyon eldugult, akkor egy speciális tisztítószert vagy magasnyomású vízsugárat is használhat. Azonban csak akkor használja ezeket a módszereket, ha biztos abban, hogy megfelelően tudja kezelni őket.

Ha megtisztította az esőcsatornát, akkor ellenőrizze, hogy a víz jól folyik-e le. Ha továbbra is lassan folyik le, akkor az lehet, hogy még mindig van valamilyen akadály az esőcsatornában, vagy az esőcsatorna dőlésszöge nem megfelelő.
 hogy rendszeresen ellenőrizze az esőcsatornát, hogy megakadályozza az eltömődést, és megfelelően működjön a víz elvezetés.

Az esőcsatornák eltömődése sokféle okból bekövetkezhet, az alábbiak közül néhány példa:

Levél, gally és egyéb növényi anyagok: A szél és a faágak cseppekbe gyűjtik az esőt és aztán a nedvességgel telített növényi anyagok könnyen bekerülhetnek az esőcsatornába.

Szennyeződések: A tetőről lefolyó esővíz könnyen szállítja magával a levegőben található szennyeződéseket, mint például a por, szemét, homok és egyéb szilárd anyagok, amelyek az esőcsatornában lerakódnak.

Állatok: A madarak fészke, a mókusok makkjai és a különféle kisállatok könnyen belopózhatnak az esőcsatornába, és dugulást okozhatnak.

Időjárási körülmények: A jégeső, a viharok és az erős szél sokkal nagyobb mennyiségű szennyeződést és növényi anyagot juttathatnak az esőcsatornába, mint a szokásos esőzések.

Építkezések: Az építkezések és felújítások során sok szilárd anyag, mint például a homok, a csempe vagy a beton, könnyen belekerülhet az esőcsatornába, amely könnyen eltömítheti azt.

Ezek az okok rendszerint nem jelentenek problémát, ha az esőcsatornákat rendszeresen tisztítják, hogy megakadályozzák az eltömődést és a víz stagnálását.