Duguláselhárító árak Duguláselhárítás Mit lehet tenni ha a kézmosó eldugul?

Mit lehet tenni ha a kézmosó eldugul?

Ha a kézmosóban kellemetlen szagok terjengenek, vagy már le sem folyik a víz, akkor azonnal meg kell kezdeni a dugulás elhárítását. A legegyszerűbb módszer az, ha egy nagy lábasban vizet forralsz, majd azt magasról beleöntöd a kézmosó lefolyójába. Ha a dugulást szappanlerakódás okozta, ezzel meg is szüntetheted, de érdemes még kétszer-háromszor leöblítened a lefolyót forró vízzel. Fontos, hogy elegendő mennyiségű vizet használjunk, nem elég csak 1-2 liter víz, hanem legalább 3x 10 liter forró víz szükséges.

A hajszálak már nagyobb kihívást jelentenek a kézmosóban, mivel a forró víztől nem bomlanak le. Azonban egy drót segítségével ki tudod halászni a lefolyóból a hajszálakból kialakult gócot, amivel együtt más szennyeződéseket is kihalászhatsz. Ha valaki komolyabban szeretne elmerülni a duguláselhárításban, akkor érdemes leszerelni a szifont és alaposan kitisztítani.

Ha a fenti módszerekkel sem sikerül a dugulást elhárítani, akkor érdemes meghívni egy duguláselhárító szakembert. Ők professzionális eszközökkel rendelkeznek, amelyek segítségével gyorsan és hatékonyan eltávolíthatják a dugulást. Emellett szaktudásuknak és tapasztalatuknak köszönhetően képesek felismerni a dugulás okát és megadni a megfelelő tanácsokat a megelőzésre. Ne várjunk a dugulásokkal, hanem rendszeresen tartsuk karban a lefolyókat és szifonokat, hogy elkerüljük a kellemetlen helyzeteket.

Ha ezek a módszerek nem járnak sikerrel, akkor jöhetnek szóba a speciális duguláselhárító szerek. Viszont érdemes óvatosan bánni velük, mert a túl gyakori használatuk károsíthatja a csöveket és a környezetet is terhelik.

Ha szeretnél egy természetesebb megoldást, akkor kipróbálhatod a szódabikarbónás és ecetes módszert. Ehhez önts le egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd rá önts egy csésze ecetet. Az ecet és a szódabikarbóna reakciója hatására habzás kezdődik, ami feloldja a szennyeződéseket és dugulásokat. Hagyd hatni kb. fél órát, majd öntsd le forró vízzel.

Ha még mindig nem oldódott fel a dugulás, akkor érdemes hívni egy szakembert, aki szakmai eszközökkel tudja eltávolítani a dugulást. Azonban az előző módszerekkel sokszor el lehet kerülni a drága szakemberi beavatkozást.

Fontos még, hogy próbáljuk meg elkerülni a dugulásokat, a rendszeres tisztítással és a szennyvíz rendszerbe csak a megengedett dolgokat engedjük lefolyóba, így minimalizálva a dugulás kialakulásának esélyét.

Ha a pumpa használata sem segít, akkor érdemes a csőgörényt vagy a lefolyótisztító vegyszert bevetni. A csőgörény használata előtt azonban fontos, hogy védőkesztyűt és szemüveget viseljünk, mivel a csőgörény hegyes vége éles lehet, és sérülést okozhat. Használat előtt hajtsuk ki a csőgörényt teljes hosszában, majd helyezzük be a lefolyóba és óvatosan forgassuk el, míg el nem éri a dugulást. Ezután lassan húzzuk ki, és ezzel távolítsuk el a dugulást okozó anyagot.

Ha a csőgörény használata sem segít, akkor utolsó lehetőségként használhatunk lefolyótisztító vegyszert. Azonban fontos megjegyezni, hogy a vegyszerek használata környezetszennyező és káros lehet az egészségre is, ezért csak végső megoldásként alkalmazzuk. A lefolyótisztító vegyszerek használata előtt olvassuk el a csomagoláson található utasításokat, és vegyük figyelembe az óvintézkedéseket.

Az is fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a kézmosó lefolyóját, még akkor is, ha nincs probléma a vízelvezetéssel. Hetente egyszer érdemes elvégezni a tisztítást, hogy megelőzd a dugulásokat. Ehhez keverj össze egy fél csészényi szódabikarbónát és egy fél csészényi sót, majd szórjuk ezt a keveréket a lefolyóba. Öntsünk rá egy csészényi ecetet, majd 10-15 percig hagyjuk hatni. Végül forró vízzel öblítsük le a lefolyót. Ez a módszer eltávolítja a szennyeződéseket és kellemetlen szagokat, valamint segít a dugulások elkerülésében.

A duguláselhárítás menete az alábbiak szerint zajlik:

Telefonos megbeszélés: A hívó fél részletesen elmondja a dugulás jellegét, helyét és a probléma súlyosságát. A szakember ezek alapján tudja megbecsülni, hogy milyen eszközökre és mennyi időre lesz szüksége a dugulás elhárításához.

Tájékoztatás a munka leírásáról: A szakember elmondja, hogyan fogja elvégezni a duguláselhárítást, milyen eszközöket fog használni és milyen idővel számol.

Árajánlat megbeszélése: A szakember felméri a munka jellegét és az árajánlatot megbeszélik a hívó féllel.

Felvonulás a munkaterületre: Ha az árajánlat elfogadásra kerül, a szakember kiszáll a helyszínre és megkezdi a duguláselhárítást.

A dugulás elhárítása: A szakember a megegyezett módszerrel és eszközökkel elhárítja a dugulást.

Tanácsok és prevenciós javaslatok átbeszélése: A szakember tanácsokat ad a hívó félnek a dugulás megelőzésére és a lefolyók tisztán tartására vonatkozóan.

Szolgáltatásaink között megtalálható a fix áras lefolyótisztítás és duguláselhárítás Budapesten, az összes kerületben bontás nélküli duguláselhárítás gépekkel, mosogató és mosdó dugulás elhárítás garanciával Pest megyében, WC. dugulás és összefolyó dugulás megszüntetés olcsó árakkal Budapesten, valamint csatorna és akna tisztítás, Woma duguláselhárítás Budapesten. Minden duguláselhárító munkára garanciát vállalunk.