Duguláselhárító árak Duguláselhárítás Mit csináljak ha a padló összefolyóm eldugult?

Mit csináljak ha a padló összefolyóm eldugult?

Mit lehet tenni, ha eldugult a padlóösszefolyó a fürdőszobában?


Ha eldugult a padlóösszefolyó, akkor azonnal el kell kezdeni a dugulás elhárítását, mert ha nem cselekszünk gyorsan, akkor a dugulás még súlyosabb problémákat okozhat a csatornarendszerben. A következő lépéseket ajánljuk:

Használj duguláselhárító szert: A legelső lépés az, hogy vegyünk egy erős, vegyszeres duguláselhárító szert és öntsük a padlóösszefolyóba. Várjunk, amíg a vegyszer hatni kezd, majd öblítsük át forró vízzel.

Használj víznyomást: Ha a vegyszeres megoldás nem segít, akkor próbáljuk meg víznyomással eltávolítani a dugulást. Ehhez egy speciális szivattyút kell használni, amelyet a padlóösszefolyóba kell helyezni. Az áramló víznyomás hatására a dugulás feloldódik és kimosódik a csatornarendszerből.

Hívjunk szakembert: Ha a fenti módszerek sem segítenek, akkor érdemes szakember segítségét kérni. A duguláselhárító szakemberek speciális eszközökkel rendelkeznek, amelyekkel hatékonyan eltávolíthatják a dugulást. Emellett felismerik a dugulás okát és segítenek megelőzni a további problémákat.

Fontos, hogy a padlóösszefolyó karbantartását rendszeresen végezzük, hogy elkerüljük a dugulásokat. A lefolyókat és a szifonokat rendszeresen tisztítsuk meg, és kerüljük a túlzott mennyiségű szennyező anyagok, például haj és ételmaradék lerakódását a lefolyóban.


A padlóösszefolyó általában két fő részből áll:

Rácsozat: A padlóösszefolyóban található első rész, amely a szilárd anyagokat tartja vissza, és megakadályozza, hogy azok a lefolyóba kerüljenek. A rácsokat általában lehet eltávolítani a tisztítás és karbantartás céljából.

Szifon: A padlóösszefolyó második része, amely az átfolyó folyadékokat és apróbb szilárd anyagokat tartja vissza. A szifon általában U alakú, és a padlóösszefolyó alatt található. A szifon eltávolításával lehet hozzáférni a lefolyórendszer további részeihez és tisztítani azokat.

Fontos megjegyezni, hogy a padlóösszefolyó tisztítása és karbantartása rendszeresen szükséges a dugulások elkerülése érdekében. Ha a dugulás már bekövetkezett, akkor érdemes szakember segítségét kérni a probléma elhárításához.


A padlóösszefolyók többféle típusban és kialakításban léteznek, a leggyakoribbak közülük:

  • Nyitott szennyvízösszefolyó: A padlóra szerelt, nyitott fémrácsból áll, amely a szennyezett víz lefolyását biztosítja. Általában fürdőszobákban, mosókonyhákban és garázsokban találhatóak.
  • Zárt szennyvízösszefolyó: A padlóba süllyesztett, zárt vízcsatorna, amely különféle fedőelemekkel van ellátva, mint például rozetták, rozettahálók vagy kőfedők. Általában nagyobb épületekben és közösségi helyiségekben találhatóak.
  • Üvegszál erősítésű műanyag padlóösszefolyó: Az üvegszál erősítésű műanyag padlóösszefolyók könnyűek és ellenállnak a vegyi anyagoknak, így a fürdőszobákban, medencék környékén és laboratóriumokban is használatosak.
  • Rozsdamentes acél padlóösszefolyó: Rozsdamentes acélból készült, strapabíró és könnyen tisztítható padlóösszefolyók. Azokban a helyiségekben használják, ahol a magas higiéniai szint nagyon fontos, mint például az élelmiszeriparban, kórházakban, illetve nagy forgalmú mosdókban.
  • Horganyzott padlóösszefolyó: A horganyzott padlóösszefolyók korrózióálló felülettel rendelkeznek, így a szennyvízben lévő kemény anyagoktól sem sérülnek meg. A gyártásuk során horganyzott acéllapokból készülnek, így strapabíróak és tartósak. Használatosak ipari épületekben, garázsokban és raktárakban.